GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ
Güneş Enerji Sistemi Nedir?
Yapımında ana bileşen olarak silikon kullanılan güneş pilleri diğer adı ile fotovoltaik (PV) hücreler güneşten gelen ısı ve ışığı elektrik akımına dönüştürür. Bu hücrelerin paralel ve seri bağlanmasıyla ise güneş panelleri diğer bir adıyla solar paneller oluşur. Solar panellerin üzerinde bulunan bu güneş hücrelerinde güneş ışınları sayesinde doğru akım oluşmaya başlar.
Yapımında ana bileşen olarak silikon kullanılan güneş pilleri diğer adı ile fotovoltaik (PV) hücreler güneşten gelen ısı ve ışığı elektrik akımına dönüştürür. Bu hücrelerin paralel ve seri bağlanmasıyla ise güneş panelleri diğer bir adıyla solar paneller oluşur. Solar panellerin üzerinde bulunan bu güneş hücrelerinde güneş ışınları sayesinde doğru akım oluşmaya başlar. Kurulacak sistemde kullanılacak güneş panelleri seçilirken öncelikle bilinir ve kalitesi belgelenmiş bir marka olmalıdır. Kalitesi, verimliliği, gücü, fiyat ve garanti süresi gibi kriterlere göre değerlendirilerek seçim yapılmalıdır.
İnvertör (Evirici)
Panellerde oluşan doğru akım (DC) cinsinden elektrik enerjisini günümüzde kullandığımız alternatif akım (AC) cinsinden elektriğe çeviren cihazlara invertör diğer adıyla evirici denir. Kurulacak sistemlerde İnvertör seçimi öncelikle panellerin büyüklüğüne, ürünün özelliklerine ve servis imkanlarına göre yapılmalıdır.
Konstrüksiyon, Kablo ve Bağlantılar
Çatı tipine göre belirlenecek olan taşıyıcı konstrüksiyon seçiminde malzemenin kalitesi ve seçilecek firma önemlidir. Yapılacak olan güneş enerji sistemini tutan konstrüksiyonun sağlam olması, korozyona uğramayan paslanmayan alüminyumdan yapılmış olması gerekmektedir.
Sigorta, kablo seçimi ve bağlantılar sistemin doğru çalışması için en önemli adımlardan biridir. Güneş panelleri, invertörler ve panolar arasında kullanılan kabloların seçimi ve bağlantıları, sistemin güvenliği, hava değişiminden etkilenme durumu ve gerilim düşümü de dikkate alınarak yapılmalıdır.
İzleme Sistemi
Güneş enerji sisteminin kurulumunun ardından önemli olan bir konu da verimli çalışıyor olmasıdır. Uzaktan izleme sistemi ile sistemden ve meteoroloji istasyonunda alınan veriler internet üzerinden 24 saat gözlemlenebilmektedir. Uzaktan izleme sistemi sayesinde anlık olarak arıza tespitleri yapılmakta, sistemden alınan veriler sayesinde santralin verimliliği ve performansı analiz edilerek raporlaması yapılmaktadır.
Güneş Enerji Sistem Kurulumu
Yenilenebilir enerjiyi daha ulaşılabilir kılma hedefiyle güneş enerjisine yoğunlaşan TESLA Elektrik, 2022 yılında elektrik taahhüt sektörü ile birlikte yenilenebilir enerji sektöründe de hizmet vermeye başlamıştır. Güneş Enerji Santrali kurulumu için en uygun ve verimli çözümü yatırımcısına sunarak, tüm süreçleri TESLA Elektrik olarak sizin adınıza yürütmekteyiz.
Enerji Tedariki, Yatırımları ve Verimliliği
Danışmanlık Hizmetleri
TESLA Elektrik, Türkiye çapında müşterilerine enerji ticareti ve tedarik süreçleri ile ilgili danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Sektörde hızla büyümekte olan TESLA Elektrik şu an Türkiye'nin en büyük elektrik tesisat portföyüne sahip firmalarından biridir. Her geçen yıl büyüyen müşteri portföyü ile sektörde önemli bir marka haline gelen şirketimiz müşterilerine hem yapım süreçlerinde hem de yapım sonrası süreçlerde şeffaf ve güvenilir bir hizmet sunmaktadır. Müşteri memnuniyeti odaklı sunduğu Güneş Enerji Sistemleri kapsamında danışmanlık hizmetleri için iletişime geçebilirsiniz.
Keşif ve Projelendirme
Güneş Enerji Santrali kurulacak alanın yapısal ve mimari şartları, saha yerleşim değerlendirmesi ve enerji tüketim analizleri, deneyimli mühendis kadromuz tarafından yapılarak bir fizibilite raporu hazırlanır ve bu doğrultuda mümkün olan en doğru ve en yüksek verim elde edilecek projelendirme yapılarak müşterimize sunulur.
Proje Onay Süreçleri
Güneş Enerji Santrali kurulumu için gerekli olan teknik ve resmi dokümanları içeren Çağrı Mektubu’na başvuru yapılarak, tüm resmi süreç ve takip ekibimiz tarafından yürütülür. Daha sonra, saha ve çatı incelemesi, statik proje ile birlikte uygulama projeleride hazırlanarak proje dosyası teslimi ve onay süreçleri başlatılır.
Satınalma ve Lojistik
Projenin belirlenmesi ve resmi onay süreçlerinin ardından sistem kurulumu için gerekli olan tüm ürünler yüksek kalite, verimlilik ve optimum fiyat anlayışıyla yatırımcının da ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan projeye uygun olarak belirlenir. Seçilen ürünlerin tedarik, sevkiyat ve depolama süreçleri genel merkezimiz ile tedarikçilerimizin koordineli çalışması ile iş programına uygun olarak gerçekleştirilir.
Anahtar Teslim Kurulum
Ürünlerin tedarik edilmesiyle beraber güneş enerji santrali montajı kurulum ekibimiz tarafından projeye uygun olarak ön görülen maliyetler çerçevesinde gerçekleştirilir.
Kabul İşlemleri
Kurulumu gerçekleşen Güneş Enerji Santralinin geçici kabulü TEDAŞ tarafından yapılarak ilgili EDAŞ ile Sistem Kullanım Anlaşması yapılır.
Servis Bakım ve İzleme
Güneş Enerji Santralinin kurulumu tamamlandıktan sonra solar izleme sistemi üzerinden anlık olarak uzaktan takibi yapılmakta ve solar panellerin performans ölçümleri yapılarak santralin verimliliği raporlanmaktadır. Uzaktan takip sistemi ile arıza tespitleri anlık olarak yapılabilmekte, güneş santralinin ihtiyacı olan tüm bakım ve onarım deneyimli personellerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir.